CaixaBank va ser reconegut ahir com a «Banc de l'Any 2016» a Espanya per la revista britànica The Banker, del Grup Financial Times. L'entitat, presidida per Jordi Gual, va ser distingida per «la solidesa de l'activitat bancària i la seva solvència, així com pel lideratge continuat de l'entitat en el mercat financer espanyol». Segons l'entitat, CaixaBank té una quota de penetració del 25,7% en clients particulars i és el banc principal per un de cada quatre espanyols.

El president de CaixaBank, Jordi Gual, va mostrar la seva satisfacció per un guardó que «premia l'estratègia de CaixaBank per posicionar-se com a líder al mercat espanyol posant el focus en la qualitat del servei i la digitalització i mantenint uns alts nivells de solvència, amb un CET1 regulatori del 13,4% a setembre d'aquest any, molt per sobre del 7,375% exigit pel BCE el 2017», va afirmar.

Per la seva part, el conseller delegat de l'entitat, Gonzalo Gortázar, va destacar que «l'entitat continua guanyant quota de mercat de manera sostinguda, gràcies a una oferta diferencial de productes i serveis, realitzada per un equip humà fortament compromès i totalment enfocat als nostres clients». La publicació també va destacar el llançament d'ImaginBank el gener del 2016 i el vessant social a través de MicroBank.

Els premis es van entregar ahir a Londres i reconeixen els bancs de més de 150 països que superen «de manera rellevant» els reptes als quals s'enfronta el sector.