L'empresa Nylstar de Blanes ja disposa de 80 empleats treballant a la planta després de la represa de l'activitat industrial a finals del passat octubre. Segons va recordar ahir el sindicat UGT a través d'un comunicat, el passat mes de juliol l'empresa va presentar un ERO per acomiadar tots els 155 treballadors.

«Inicialment, el nostre sindicat s'hi va oposar, no acceptant el pla industrial que presentava la companyia», però, finalment, «la UGT i Nylstar van arribar a un acord, ratificat pels treballadors, que permetia transformar l'expedient d'extinció en un expedient temporal, i fixar els terminis en els quals la companyia havia d'aportar les inversions necessàries per reobrir la fàbrica», van assegurar des del sindicat.

D'aquesta manera, UGT va valorar que «l'acord comença a donar els seus fruits» i, ara, després de la represa de l'activitat industrial a la planta de Blanes, «ja hi ha 80 treballadors treballant-hi». Aquesta xifra de treballadors suposa un 33% més dels 60 que la tèxtil preveia amb la presentació del seu ERO d'extinció inicial.

Per al sindicat UGT, «les perspectives són de creixement» i, de fet, van avançar que ahir, 7 de desembre l'empresa va presentar un nou ERO temporal «amb l'objectiu de no acomiadar treballadors i de reincorporar-los a mesura que es vagin incrementant les vendes».

Tot i això, UGT va assegurar que negociarà aquest expedient amb el mateix objectiu amb què va arribar a l'acord de l'estiu. És a dir, «que es consolidi el projecte industrial a Nylstar i el repartiment de l'afectació entre els treballadors i les treballadores, sense que cap d'ells quedi en situació de vulnerabilitat per motius de consum o afectació de desocupació».