La multinacional veterinària Hipra, amb seu a Amer, ha signat un acord amb el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG) per ocupar part de les instal·lacions per al desenvolupament d'alguns dels seus projectes tecnològics. La formalització de l'acord va tenir lloc el passat 18 de novembre a la seu del Parc, va informar ahir la institució. La signatura d'aquest acord «suposa un gran actiu per a ambdues parts: per al Parc representa una millora econòmica, reputacional i patrimonial, i per a HIPRA suposa poder disposar de noves instal·lacions per fer front a la seva necessitat immediata de creixement», afirmen des del Parc Científic.

«Pool» tecnològic

El Parc de la UdG és una instal·lació que aglutina «el coneixement, la recerca i la innovació desenvolupada per empreses catalanes de l'àmbit gironí», assenyalen des del complex, que també «promou l'intercanvi tecnològic i d'experiències entre els usuaris de l'espai, afavorint sinergies que esdevenen noves realitats empresarials i fomentant joint ventures que reforcen el teixit econòmic gironí i, per extensió, el català».

Hipra, multinacional veterinària dedicada a la recerca, producció i comercialització de vacunes per a la Salut Animal, amb un volum de facturació consolidat de 202 milions d'euros el 2015, dedica el 10% de la facturació anual a la recerca i al desenvolupament de nous productes, una de les prioritats de la companyia.

L'empresa està ampliant les seves instal·lacions a Amer amb la construcció de tres unitats productives de vacunes de més de 12.000 metres quadrats. Tanmateix, Hipra manté un fort compromís amb el territori i, en aquest sentit, passarà a desenvolupar alguns dels seus projectes al Parc Científic «per la idoneïtat tant de les instal·lacions com de l'entorn tecnològic que ofereix», apunten des del Parc.

Hipra ocupa el cinquè lloc en el rànquing de les empreses de la indústria veterinària en àmbit mundial en Biològics i disposa de 30 filials pròpies repartides arreu del món. Els esforços van orientats a convertir Hipra en una empresa de referència en l'àmbit de la prevenció en el sector de la Salut Animal.