El departament de Treball de la Generalitat recorrerà l'acte del TSJC que suspèn de manera cautelar l'atribució d'una quota de representativitat del 33% a les tres patronals, Foment del Treball, Pimec i Fepime. El recurs fa referència a un acte del TSJC emès a l'abril que suspenia cautelarment l'atribució provisional de quota de paritat decidida pel Govern.

La conselleria va destacar ahir que la decisió del TSJC «no qüestiona l'atribució provisional realitzada pel departament» i que, mentre no hi hagi sentència sobre el conflicte, «té un caràcter cautelar i provisional», després que Foment i Fepime presentessin recursos de reposició. A més, va expressar el «total respecte a les decisions judicials», tot i expressar «la sorpresa per les successives decisions cautelars provisionals preses davant totes les resolucions del Govern sense que encara no hi hagi hagut cap sentència».

La Generalitat va decidir a l'abril del 2016 atribuir de manera provisional les quotes de representativitat de les patronals a raó d'un 33% per a cada una, a l'espera que arribessin a un acord o acreditessin una representativitat diferent. La resolució deixava sense efecte una del 13 de desembre del 2013, que donava un 60% de representativitat a Foment, un 15% a Fepime i un 25% a Pimec, i que el Govern creu que ha perdut eficàcia.