Obliguen a eliminar la comissió per números vermells en comptes bancaris

La sentència obliga també a eliminar les comissions per retards en els pagaments dels crèdits

14.01.2017 | 07:26
Obliguen a eliminar la comissió per números vermells en comptes bancaris

L'Audiència d'Àlaba ha ratificat la sentència que obligava el banc basc Kutxabank a eliminar la comissió que cobra als seus clients quan els seus comptes es queden en números vermells o quan es retarden amb els pagaments dels crèdits.

Aquesta resolució va ser la primera d'aquestes característiques a Espanya, segons l'Associació de Persones Usuàries i Consumidores Basca (EKA / ACUV), promotora de l'acció contra el banc basc, que també va anunciar que portarà als tribunals a totes les entitats financeres que continuïn cobrant aquestes comissions.

Ara ha estat ratificada per l'Audiència d'Àlaba, tot i que encara no és ferma perquè Kutxabank ha anunciat que recorrerà davant del Tribunal Suprem.

Segons ha informant avui en un nota de premsa EKA / ACUV, la Secció Primera de l'Audiència alabesa ha confirmat la resolució que el juny passat va dictar el Jutjat del Mercantil 1 de Vitòria que obligava a aquesta entitat a deixar de cobrar en totes les seves oficines i a tots els seus clients la comissió de 30 euros per descobert.

El Jutjat va ordenar a l'entitat financera que deixés de cobrar en totes les seves oficines i a tots els seus clients la "comissió per reclamació de posicions deutores, vençudes o descoberts" en els contractes d'operacions de crèdit i en els de comptes corrents.

La sentència advertia al banc que si no deixava de cobrar aquesta comissió se li imposaria una multa de 1.000 euros diaris.

Aquest error va ser recorregut per Kutxabank davant l'Audiència d'Àlaba, que en una sentència dictada el passat 30 de desembre ha donat de nou la raó a EKA / ACUV.

El banc basc ha argumentat que cobra aquesta comissió perquè ofereix un "servei", ja que avisa el client que està en "números vermells" o no ha abonat el crèdit, condició que estableix el Banc d'Espanya per reclamar una quantitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Noel compra l'antiga fàbrica d'Embotits Monts a Sant Joan de les Abadesses

Són tres naus que caldrà adequar i que ocupen 1.500 metres quadrats al polígon de la Coromina del...

Els sindicats catalans es mobilitzen contra la precarietat laboral

Els sindicats es proposen recuperar els drets perduts amb motiu de la crisi i pactar noves...

L´escorxador transfronterer de la Cerdanya obrirà portes a l´abril

L'operaran tres persones, permetrà sacrificar cavalls i vaques adultes i processarà 400 tones de...

Girona és la província catalana que té més apartaments turístics legalitzats

Girona és la província catalana que té més apartaments turístics legalitzats

Concentra el 44% d'aquests habitatges, que sumen 25.758 immobles, la major part dels quals (92%) a...

Enllaços recomanats: Premis cinema