Obliguen a eliminar la comissió per números vermells en comptes bancaris

La sentència obliga també a eliminar les comissions per retards en els pagaments dels crèdits

14.01.2017 | 07:26
Obliguen a eliminar la comissió per números vermells en comptes bancaris

L'Audiència d'Àlaba ha ratificat la sentència que obligava el banc basc Kutxabank a eliminar la comissió que cobra als seus clients quan els seus comptes es queden en números vermells o quan es retarden amb els pagaments dels crèdits.

Aquesta resolució va ser la primera d'aquestes característiques a Espanya, segons l'Associació de Persones Usuàries i Consumidores Basca (EKA / ACUV), promotora de l'acció contra el banc basc, que també va anunciar que portarà als tribunals a totes les entitats financeres que continuïn cobrant aquestes comissions.

Ara ha estat ratificada per l'Audiència d'Àlaba, tot i que encara no és ferma perquè Kutxabank ha anunciat que recorrerà davant del Tribunal Suprem.

Segons ha informant avui en un nota de premsa EKA / ACUV, la Secció Primera de l'Audiència alabesa ha confirmat la resolució que el juny passat va dictar el Jutjat del Mercantil 1 de Vitòria que obligava a aquesta entitat a deixar de cobrar en totes les seves oficines i a tots els seus clients la comissió de 30 euros per descobert.

El Jutjat va ordenar a l'entitat financera que deixés de cobrar en totes les seves oficines i a tots els seus clients la "comissió per reclamació de posicions deutores, vençudes o descoberts" en els contractes d'operacions de crèdit i en els de comptes corrents.

La sentència advertia al banc que si no deixava de cobrar aquesta comissió se li imposaria una multa de 1.000 euros diaris.

Aquest error va ser recorregut per Kutxabank davant l'Audiència d'Àlaba, que en una sentència dictada el passat 30 de desembre ha donat de nou la raó a EKA / ACUV.

El banc basc ha argumentat que cobra aquesta comissió perquè ofereix un "servei", ja que avisa el client que està en "números vermells" o no ha abonat el crèdit, condició que estableix el Banc d'Espanya per reclamar una quantitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Som Energia guanya 800 clients en plena polèmica elèctrica

La cooperativa de Girona que comercialitza energia verda en el mercat lliure multiplica per quatre...

Eurofirms dispara un 50% la facturació i frega els 300 milions

La companyia de recursos humans intervé en la contractació de 15.000 persones al dia

El Govern fa el primer pas per augmentar el control sobre l´activitat de l´obra social de les caixes

Aprova la memòria preliminar de l'avantprojecte que modificarà la Llei de caixes d'estalvi de...

Enllaços recomanats: Premis cinema