L'empresa gironina Joid'art s'expandeix al Canadà

Tanca un acord amb un distribuïdor local amb 350 botigues - La joieria artesanal compta amb una plantilla de 35 treballadors i una cartera de 250 clients a nivell internacional

29.01.2017 | 18:21
L'empresa gironina Joid'art s'expandeix al Canadà

L´empresa gironina dedicada al disseny i comercialització de joieria contemporània Joid´art ha signat un acord amb un distribuïdor del Canadà amb una xarxa de 350 botigues per introduir els seus producte al país nord-americà. La joieria catalana, fundada el 1981 per tres artesans a Santa Coloma de Farners, va començar a exportar-les l´any 2005 a Bèlgica i França. Actualment ha ampliat la seva presència a l´exterior i ja compta amb 250 clients a Alemanya, Itàlia, Portugal, Anglaterra, Bulgària, Eslovènia, Països Baixos, Japó, Austràlia, Rússia i Estats Units. Segons la cap d´exportacions de la marca, Esther Beyret, "volíem començar a exportar als Estats Units, però ACCIÓ ens va orientar per definir l´estratègia d´expansió internacional a Amèrica i vam veure que Canadà era la millor opció per entrar al continent". De fet, la joieria és un dels sectors de l´economia canadenca amb les previsions de creixement més elevades fins al 2020.

Beyret explica que les joies de Joid´art es caracteritzen "per estar creades per autors de diferents àmbits vinculats a les arts plàstiques, com l´escultura, la il·lustració, l´arquitectura o el disseny, entre d´altres". Un fet que ha estat "decisiu" per entrar al Canadà, amb un consumidor "amb una alta sensibilitat artística i que sobretot valora el disseny" en aquest tipus de producte, segons la cap d´exportacions de Joid´art. L´empresa té actualment una plantilla de 35 treballadors i una cadena de vuit botigues monomarca a Catalunya i les Illes Balears. Amb una població de 35,1 milions d´habitants, el Canadà va registrar el 2015 un creixement econòmic de l´1,2%. Es preveu que la joieria sigui un dels sectors de l´economia canadenca que creixi més fins el 2020, assolint una taxa de creixement de volum de negoci superior a l´11%.

Pel que fa a les exportacions catalanes al Canadà, l´any 2015 van assolir un volum de 220 milions d´euros, una xifra que suposa un augment del 17,9%. Actualment concentra 660 empreses catalanes exportadores regulars, és a dir, companyies que han venut al Canadà els darrers quatre anys de manera consecutiva.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

El PIB de la Unió Europea manté un creixement del 0,6% entre abril i juny

El PIB de l'eurozona i de la Unió Europea (UE) va mantenir el seu creixement sense grans...

El port de Barcelona tanca el juliol amb nou rècord de mercaderies

L'equipament assoleix la xifra de 5,6 milions de tones mobilitzades, un 23% més que en el mateix...

La CE estudia ajuts del Govern alemany a Air Berlin i Ryanair se´n queixa

La Comissió Europea (CE) va dir ahir que estudia les ajudes d'Estat rebudes per la...

Enllaços recomanats: Premis cinema