La patronal gironina FOEG va traslladar, ahir, a la directora general de Comerç de la Generalitat, Muntsa Vilalta, les «inquietuds» dels empresaris gironins al voltant de la futura Llei de Comerç, Serveis i Fires, en una reunió es va celebrar a Girona, va informar l'organització. La nova Llei actualitza la normativa de comerç davant les necessitats del sector i, segons Vilalta, «és un projecte que vol contribuir a enfortir un model de comerç propi -equilibrat, sostenible i competitiu- i que al mateix temps vol actualitzar la nova normativa de comerç a les noves necessitats i reptes del sector».

La directora de Comerç va assenyalar que la nova norma constitueix, alhora, una oportunitat per «donar més instruments al sector, comerciants i empresaris comercials per afrontar aquests reptes que arriben derivats de noves dinàmiques de mercat i de canvis en les preferències dels consumidors. Dins d'aquest reptes estan la transformació digital, el suport a la professionalització, el creixement de l'empresa comercial i la internacionalització».

Un dels punts que es van posar sobre la taula van ser les rebaixes, una de les qüestions destacades de la nova llei. Sobre això, Vilalta va manifestar que «com a novetat, es deixa en mans del comerciant el moment en que vol dur a terme la venda en rebaixes». «No obstant això -va afegir-, la llei continua recomanant realitzar les campanyes en les temporades habituals, hivern i estiu, com es ve realitzant tradicionalment aquest tipus de venda a Catalunya». FOEG vol una normativa adaptada a les necessitats del petit comerç i dels grans operadors.