El Mobile World Congress (MWC), que tindrà lloc del 27 de febrer al 2 de març a Barcelona, tornarà a omplir els hotels de la ciutat, que arriben a llogar les seves suites per a estades o esdeveniments corporatius per més de 10.000 euros la nit.

Fonts del Gremi d´Hotels de Barcelona han assegurat que està previst que els hotels de la capital catalana registrin «plena ocupació» el proper dimarts 28 de febrer i el dimecres 1 de març, i percentatges molt elevats d'ocupació els dies anteriors i posteriors a aquests.

L'any passat l'organització del Mobile va pactar amb aquest gremi bloquejar un total de 26.300 habitacions, fet que suposa que els hotels es comprometen a oferir aquelles places hoteleres a un preu en condicions especials, i fonts de Fira de Barcelona han precisat a Efe que aquest any el nombre de llits és molt similar.

Aquesta mesura s'adopta per evitar que els preus es posin pels núvols, encara que les places bloquejades no cobreixen la gran demanda d'habitacions per a aquest esdeveniment, que espera superar per segon any els 100.000 visitants. Aquesta circumstància fa que els apartaments turístics de la ciutat també siguin un tipus d'allotjament molt demandat aquests dies.

Fonts de l'hotel W, un dels més emblemàtics i luxosos de la ciutat, han que l´establiment, que té 473 habitacions, estarà al complet, incloses les seves 67 suites, totes reservades per assistents a l´MWC.

Un altre dels hotels de primer nivell de la ciutat, el Mandarin Oriental, de 120 habitacions i ubicat al cèntric Passeig de Gràcia de Barcelona, també registrarà plena ocupació durant els dies del congrés.

Fonts d'aquest hotel han assegurat que el 95 % dels seus hostes durant aquells dies seran assistents al congrés de mòbils, pel que s'avançarà l'hora de l'esmorzar.

Aquestes fonts han assegurat que aquests dies s´aplicarà la tarifa pròpia de temporada alta, que va des dels 725 euros la nit per l´habitació més senzilla als més de 10.000 euros la nit per la suite més exclusiva, de 236 metres quadrats i situada al terrat de l´hotel, que dóna al Passeig de Gràcia.

Una portaveu d'Hotusa ha explicat que els hotels que la seva filial Eurostars Hotel Company té a Barcelona estaran plens dilluns i dimarts, i que els dies previs i els posteriors estaran a un 80 o un 85 % de mitjana.Quant a les habitacions que encara té a la venda aquesta cadena, estan a entre 750 i 1.000 euros els dies centrals de l'MWC i a entre 350 i 500 euros la resta de dies.

Segons el secretari d´acció sindical de la Federació de Serveis de CCOO de Catalunya, Ramon González, la demanda d´allotjament de l'MWC porta fins i tot congressistes a allotjar-se a 60 i 70 quilòmetres de distància.

També aquest dirigent sindical ha assegurat que la pressió de la demanda per aconseguir places d'allotjament per als dies del Mobile està no només multiplicant de manera exponencial el preu dels hotels, sinó que també anima l'aparició d' «ofertes estranyes de llits alternatius». D´altra banda, transports Metropolitans de Barcelona (TMB) incrementarà la capacitat de transport i reforçarà la informació en les seves xarxes de metro bus.