El grup 'Simon' va facturar 308 milions d'euros en l'exercici del 2016, cosa que suposa l'1,32% més en relació amb el volum de negoci registrat el 2015, segons ha anunciat Lluís Lopezbarrena, conseller delegat del grup. Aquest resultat ha estat condicionat pel bon comportament del mercat espanyol, que suposa el 36% de la facturació del grup, que ha crescut el 2,5%, mentre que el mercat internacional, que suposa el 64% del negoci, s'ha mantingut estable. Sense tenir en compte l'impacte de l'evolució de les divises, el creixement de la facturació hagués arribat a créixer el 6% en el conjunt de l'any. Els mercats que més han impactat negativament en l'evolució de les divises han estat Brasil, Rússia i Turquia, que han mantingut una conjuntura econòmica ''complexa'', ha reblat Lopezbarrena.

La plantilla de la companyia ha l'estat espanyol ha crescut fins a les 900 persones, després de la contractació d'uns 50 llicenciats i tècnics. En el conjunt del grup, la plantilla s'ha mantingut a l'entorn de les 3.800 persones. En el comportament per mercat destaca la bona evolució de la Xina, on la facturació creix el 6,5%, i el mercat espanyol, on la facturació ha augmentat el 2,5%.

Lopezbarrena ha volgut subratllar que en termes absoluts el mercat espanyol segueix sent el principal mercat del grup, però si la comparació la fas en termes homologables, restant l'impacte que suposa la il·luminació exterior contractada per el sector públic, que a la Xina és inexistent, el principal mercat del grup 'Simon' és la Xina. Entre les novetats més rellevants del grup 'Simon' aquest 2016, Lopezbarrena ha destacat el llançament de la nova línia de la sèrie 'Simon 100' que coincidint en el centenari de l'empresa ha incorporat al mercat una gamma de productes que tenen capacitat de comunicar-se entre ells a través d'un senyal de radiofreqüència. Aquesta gamma de productes es fabrica a les plantes de Riudellots i Olot.

Lopezbarrena ha explicat que aquesta línia de productes estarà present en la pròxima edició del MWC no d'una forma directa per part del grup sinó de l'empresa que ha dissenyat l'aplicació per a mòbil que és capaç de configurar les necessitats del sistema domèstic. El conseller delegat ha subratllat que la posada en marxa d'aquesta innovació en el mercat ha suposat el registre de 5 patents en un any només per assegurar aquesta innovació. 'Simon' és una empresa que en els últims 5 anys ha registrat més de 100 patents internacionals, cosa que suposa una mitjana de 20 patents a l'any.

El conseller delegat del grup preveu que el grup podrà recuperar el nivell de facturació màxim que va obtenir el 2007 de 350 milions d'euros en un termini de dos anys, cap al 2019. En l'any 2007, la facturació de l'estat espanyol suposava el 70% del volum de facturació agregada del grup. El grup 'Simon' distribueix productes a més de 90 països d'arreu del món a través de la implantació en 18 països diferents dels quals en 10 països té centres de producció. A Catalunya, 'Simo' té quatre centres. El d'Olot, inici de la producció del grup el 1916, Riudellots, Martorelles i Canovelles, a més de la seu central del grup internacional a Barcelona.

Datos del elemento