El jutjat de primera instància número 89 de Madrid acollirà a partir de dijous la vista per la demanda d'Iberdrola a Bankia, a la qual reclama 12,4 milions d'euros en concepte de les pèrdues patides per la sortida a borsa de l'entitat al juliol de 2011. Segons van confirmar fonts jurídiques, hi ha programades dues sessions, de manera que el judici podria quedar vist per a sentència el divendres d'aquesta mateixa setmana.

El maig passat, Iberdrola va demandar Bankia pels danys soferts com a conseqüència de l'oferta pública de subscripció (OPS) de l'entitat, operació en la qual la multinacional va subscriure accions per valor de gairebé 70 milions d'euros, de les que es va desprendre posteriorment.

En aquell moment va decidir acudir al debut borsari després d'analitzar l'única documentació disposada per Bankia a aquest efecte: el fullet informatiu registrat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. No obstant això, la posterior reformulació dels comptes de Bankia al maig de 2012 va reflectir una situació de l'entitat ben diferent de la que contenia aquest fullet. Ara, la multinacional espanyola al·lega que la informació de l'OPS oferia una «representació errònia de la situació econòmica i financera» de Bankia.