El Parlament ha permès que la llei que regula els horaris comercials continuï el tràmit a la cambra catalana. La llei de comerç, serveis i fires amplia en tres hores, fins a les 75 setmanals, l'horari comercial de dilluns a divendres. Tot i que en queden exempts diversos establiments, entre els quals els de menys de 150 metres quadrats que no pertanyin a grans grups empresarials i siguin a municipis de menys de 5.000 habitants. D'altra banda, la llei acaba amb la tradicional campanya de rebaixes i permet que siguin els comerciants els qui decideixin els períodes de fer-ne, tot i que es recomana fer-les en els terminis habituals d'hivern i d'estiu. Cap grup parlamentari ha presentat esmena a la totalitat a la llei.

Aquesta norma substituirà la llei d'horaris comercials que el Tribunal Constitucional (TC) ha deixat sense efecte.El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha defensat que el model comercial català és «d'èxit» i ha assegurat que la nova llei continua promovent un model propi de comerç «competitiu, sostenible i equilibrat». Segons el conseller, el Govern aposta per un comerç de proximitat i d'equilibri dels diferents formats que «permet una oferta variada per al consumidor». «Un model que ha fet de l'equilibri i de l'adaptació dels canvis una de les seves virtuts conjuntament amb un ampli consens institucional», va concloure.El projecte, de vuitanta-quatre articles, té per objectiu ordenar i impulsar les activitats comercials i de serveis.

La llei manté el nombre de dies festius d'obertura autoritzada en un total de 10: vuit a criteri de la Generalitat, prèvia consulta del Consell Assessor de Comerç, i dos a criteri dels ajuntaments.