Un estudi de la Cambra de la Propietat Urbana revela que el preu mitjà d'un lloguer a la ciutat de Girona se situa a l'entorn dels 500 euros. L'informe analitza els preus de tots els immobles que gestiona la cambra i determina que no hi ha hagut un increment destacat des del 2012. Segons les dades del 2016, el preu mitjà va ser de 492 euros, amb un lleuger repunt en els dos darrers trimestres, quan es va arribar als 513 i 500 euros, respectivament. Per això, l'estudi assegura que a Girona no existeix una «bombolla de lloguer», tal com passa a Barcelona sobretot, segons apunten, per l'ús turístic dels pisos.

L'estudi també analitza la situació a Figueres i Olot. En el cas de la capital empordanesa, el preu màxim es va registrar el tercer trimestre del 2008 (550 euros) i, des de llavors, s'ha anat reduint fins als 400 euros (2013), un preu que es manté amb petites oscil·lacions. En el cas d'Olot, els preus han tingut un comportament pràcticament planer, entre els 320 i 426 euros en els darrers vuit anys.

L'estudi de la Cambra de la Propietat Urbana de Girona analitza els preus de lloguer dels immobles que gestiona a Girona, Figueres i Olot i publica dades comparatives des del 2008. En el cas de la capital, l'estudi assegura que el preu mitjà d'un pis a la ciutat (sense tenir en compte les característiques de l'immoble ni la situació) se situa a l'entorn dels 500 euros. Un preu que, a més, es manté pràcticament estable des del 2012.

Pel que fa al 2016, el preu mitjà va ser de 492 euros i es registra un lleuger repunt els dos darrers trimestres: 513 i 500 euros respectivament. Segons els responsables de l'informe, aquests increments es troben dins «la normalitat del creixement econòmic». Els preus màxims a la ciutat de Girona es van mantenir fins al quart trimestre del 2009 -arribant als 650 el tercer trimestre de 2008- i, des de llavors, han anat baixant fins al 2012. L'estudi revela que, a partir d'aquest any, els preus pateixen petites oscil·lacions a la baixa, sempre a l'entorn dels 500 euros. Els responsables de l'estudi asseguren que «no hi ha bombolla de lloguer».