L'exgovernador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, i l'expresident de la CNMV, Julio Segura, declaren aquesta setmana al costat d'uns altres sis exdirectius d'ambdós organismes com a investigats, el que abans es coneixia com a imputats, davant del jutge que investiga la sortida a borsa de Bankia.

Es tracta de la primera ocasió en què tots dos declaren com a investigats, encara que anteriorment van comparèixer com a testimonis davant del titular del jutjat central d'instrucció número 4, Fernando Andreu.

La ronda de declaracions la inaugura a les nou del matí d'avui a la seu que l'Audiència Nacional té al carrer Génova l'exvicepresident de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) Fernando Restoy, mentre que posteriorment declararà Segura.

Demà hi acudiran els inspectors Pedro Comín i Pedro González, i dimecres, els exdirectors de Supervisió Mariano Herrera i Jerónimo Martínez Tello; mentre divendres serà el torn de l'exsubgovernador Javier Aríztegui i de l'exgovernador Miguel Ángel Fernández Ordóñez.

Andreu ha citat els vuit exdirectius a instàncies de la Secció tercera de la Sala Penal de l'Audiència Nacional, que va considerar que «hi havia indicis múltiples suficients» de la comissió d'un delicte. La Sala acceptava així parcialment el recurs interposat per l'acusació popular de la Confederació Intersindical de Crèdit (CIC), que reiteradament havia sol·licitat les compareixences.