La plantilla de Kluh Linaer a Girona, encarregada de la neteja a les comissaries dels Mossos d'Esquadra i dels parcs de Bombers a tota la demarcació, han convocat una vaga de 24 hores cada divendres fins que la direcció els pagui la nòmina de febrer que els deu. Des d'UGT, recorden que l'empresa es va comprometre durant una mediació a pagar els salaris abans del 15 de març però, com que ho han incomplert, els treballadors han decidit començar una vaga a partir de demà. Actualment la plantilla està formada per una quarantena de treballadors, la majoria dels quals tenen contractes de poques hores i per tant salaris molt baixos que fan que visquin aquest impagament com a una "autèntica emergència social", afirma el sindicat.

El passat 6 de març els treballadors de l’empresa Kluh Linaer ja van convocar vaga per reclamar els seus salaris del mes de febrer. Segons explica UGT a les comarques gironines, el 13 de març passat, durant una mediació a la seu de la Inspecció de Treball, l'empresa va reconèixer que "havia tingut dificultats" per pagar alhora que es va comprometre a ingressar les nòmines el 15 de març. Com que aquest dijous els treballadors encara no han cobrat, han decidit començar demà una vaga que es repetirà cada divendres fins que l'empresa no els pagui el que els deu.

El sindicat recorda que la majoria d'aquests treballadors tenen contractes de poques hores i per tant salaris molt baixos, un fet que agreuja la seva situació i els fa viure una "autèntica emergència social". Segons el vicesecretari general de la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum (FeSMC) de la UGT de Comarques Gironines, Joan Muntada, "tots tenen les seves despeses que han de fer front" i recorda que no és la primera vegada que pateixen retards en el cobrament de la nòmina.

Contraris als serveis mínims

El sindicat també denuncia que l'administració està considerant decretar serveis mínims, un fet que veuen del tot "inadmissible" perquè, al seu entendre, "netejar o fregar una comissaria no es pot considerar un servei essencial a la comunitat, seria un abús intolerable de l'administració", afegeix Muntada.

És per això que demanen una revisió de tot el sistema de concessions de l'administració de manera que aquelles empreses que hagin guanyat un concurs perdin "de forma immediata" la concessió en cas que hi hagi impagaments de salaris.