L'impagament de la nòmina de febrer als treballadors de Kluh Linaer, l'empresa que neteja les comissaries dels Mossos d'Esquadra i els parcs de bombers de la província de Girona, ha sigut la gota que ha fet vessar el got entre la plantilla que a partir d'avui farà vaga cada divendres fins que rebi el salari, segons que va informar UGT.

Els treballadors ja van convocar una vaga el passat 6 de març i dilluns passat va tenir lloc una mediació a la seu de la Inspecció de Treball en què l'empresa es va comprometre a pagar el 15 de març. En no haver-se produït el pagament la plantilla ha decidit iniciar avui una vaga que es produirà tots els divendres fins a assolir el cobrament dels seus salaris.

Segons fonts del sindicat, «la majoria de casos es tracta de contractes de poques hores i amb salaris molt baixos, de manera que la situació generada pels impagaments de l'empresa genera situacions d'autèntica emergència social als treballadors i les treballadores».

El sindicat també es mostra contrari a que des de l'Administració es puguin decretar serveis mínims perque la neteja d'aquests centres de treball no pot ser considerat un «servei essencial» a la comunitat, que és en el únic supòsit en què els serveis mínims serien preceptius.

La Federació de Serveis, Mobilitat i Consum (FeSMC) de la UGT de Comarques Gironines reclama també una revisió de tot el sistema concessional de l'Administració.