La Comissió Europea (CE) va insistir ahir que és «essencial» que el Govern reformi el sistema d'ocupació en els ports espanyols tal com li va exigir el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), però no va establir una data límit perquè Madrid compleixi.

«Malgrat el rebuig del Reial decret llei presentat pel Govern és essencial que Espanya reforma el seu sistema de treball en els ports, que no està en línia amb les lleis de la Unió Europea», va dir la portaveu comunitària de Transport, Anna- Kaisa Itkonen, en la roda de premsa diària de la CE.

La portaveu va afirmar que la Comissió «pren nota del vot d'ahir al Parlament» espanyol, pel qual es va rebutjar el reial decret llei per a la reforma de l'estiba amb 175 vots en contra, 142 a favor i 33 abstencions.

Rajoy renya el Congrés

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va expressar el seu malestar pel «no» del Congrés al decret llei de liberalització del sector dels estibadors. El Parlament d'un gran país de la UE com és Espanya no pot dir per majoria que no vol complir una sentència dels tribunals europeus», va dir durant el seu discurs al Congrés del PP de Madrid. Segons Rajoy, «aquest no és un problema del govern, sinó un problema d'Espanya».