El grup IAG va llançar ahir la seva marca Level que, operada per Iberia, realitzarà els seus vols de baix cost i llarg recorregut des de Barcelona i iniciarà les seves operacions el mes de juny amb vols a Los Angeles, San Francisco, Punta Cana i Buenos Aires.

El conseller delegat d'IAG, Willie Walsh, va presentar ahir l'operativa de vols de llarg recorregut a baix cost des de Barcelona, que s'inaugura amb el vol a Los Angeles el pròxim dia 1 de juny.

A aquest vol seguiran els que tenen com a destí San Francisco (EUA) el 2 de juny, Buenos Aires (l'Argentina) el 10 de juny, i Punta Cana (República Dominicana) el dia 17 de juny. Els vols a Los Angeles s'operaran dues vegades per setmana, igual que els de Punta Cana, mentre que els de San Francisco i Buenos Aires s'operaran tres vegades a la setmana.

Els bitllets estab a la venda des d'ahir a la tarda al portal flylevel.com; des de 99 euros els vols en classe turista per a San Francisco i Los Angeles i, des de 149 euros, a Punta Cana i Buenos Aires en aquella mateixa classe, mentre que en classe Turista Premium tots els vols costaran a partir de 599 euros. Barcelona ha estat elegida com la primera ciutat per al llançament de la nova marca d'IAG, encara que Level vol expandir els seus vols a d'altres ciutats europees.

Walsh va explicar que IAG ha triat Barcelona per a aquesta «excitant aventura» perquè creuen que és una bona «oportunitat» per a la gent de la ciutat i perquè l'aerolínia Vueling hi està molt consolidada. «Creiem que serà un èxit perquè aquest segment de mercat està creixent», va subratllar.

Aquests quatre destins seran operats durant l'estiu que ve i es preveu mantenir-ne 3 amb vista a l'hivern, excepte el de Los Angeles, a la vegada que estan estudiant introduir un quart destí al mercat asiàtic. De la seva banda, el president d'Iberia, Luis Gallego, va explicar que la idea és que la marca Level es consolidi i es converteixi en una nova aerolínia del grup. Iberia va arribar a un acord per un any amb pilots i tripulants de cabina (TCP) per modificar l'actual conveni col·lectiu i adaptar-lo a les necessitats sobre productivitat i salaris per ser competitius amb la nova marca. D'aquesta forma, treballaran a Level 15 comandants, 28 oficials de primera classe, 15 sobrecàrrecs i 105 TCP, tots procedents d'Iberia, encara que un terç dels tripulants de cabina (TCP) són treballadors nous. Level operarà inicialment a Barcelona amb dos avions Airbus A330 que comptaran amb 293 seients en classe turista i 21 en turista premium.