Segway Espanya i Volta Motorbikes han formalitzat un acord comercial segons el qual l´empresa de Figueres que fabrica motocicletes elèctriques completament artesanals encarrega a la distribuïdora la creació d´un canal comercial per a tot Espanya. Segway Espanya no aprofitarà el canal del seu producte estrella sinó que en crearà un d´específic per a la moto figuerenca, que aquest any ampliarà la producció anual fins a 600 unitats amb l´objectiu d´arribar a 1.500 el 2020.

El responsable de Segway Espanya, Francesc Llorens, explica que l´acord amb Volta sorgeix perquè el fabricant de motocicletes «està desbordat en l´àmbit internacional» a causa de la bona acollida del seu vehicle i «necessitava un distribuïdor a Espanya». El director executiu de Volta apunta que la previsió de creixement està «principalment destinada al mercat europeu, amb previsió d´internacionalització en nous mercats com el llatinoamericà i l´asiàtic». A més, Volta ha decidit obrir un cessionari a Barcelona el proper mes d´abril. A Girona, de moment, el que està previst és distribuir la moto a través d´altres concessionaris.

L´acord comercial entre Segway i Volta va més enllà del canal de distribució perquè ambdues empreses seran presents al Saló de la Motocicleta de Madrid (24-26 de març) i al Motoh Barcelona (30 de maç-2 d´abril) per presentar un model de motocicleta específic per a cossos policials.

Llorens indica que aquesta versió està preparada per satisfer les demandes que reclamen diversos municipis que volen implementar els vehicles elèctrics entre la flota policial amb l´objectiu de ser sostenibles i eficaços.

El ja distribuidor oficial de Volta assegura també que la companyia figuerenca té projectat ampliar la gamma de motocicletes «tant per dalt com per baix» encara que prioritzarà la construcció d´una 125 amb «un preu atractiu».