El Col·legi d'Administradors de Finques de Girona ha signat un acord amb la primera empresa de genealogia successòria i localització d'hereus del món, Coutot-Roehrig. Aquesta aliança ofereix nous serveis als col·legiats que permetran desbloquejar la gestió de totes les masses hereditàries que, per falta d'hereus designats, no han estat reclamades.

L'acord podrà beneficiar als més de 300 Administradors de Finques Col·legiats a Girona a més de les administracions públiques de tota la província que, gràcies a la localització d'hereus, podran veure satisfets molts deutes per impagament. Coutot-Roehrig oferirà serveis de genealogia successòria als Col·legiats i administracions públiques de manera completament gratuïta.

Segons Jaume Vilanova Font, President del Col·legi d'Administradors de Finques de Girona «amb aquest acord, el nostre col·lectiu es veurà beneficiat amb la possibilitat de recuperar el import dels deutes en les comunitats de propietaris on hi ha entitats en els quals no s'ha pogut localitzar als hereus».

Coutot-Roehrig només inicia un expedient a instàncies d'una demanda professional. Cada any més de 100 milions d'euros es queden sense adjudicar als seus hereus legítims al Estat, una xifra que en tota Europa podria assolir més d'1.000 milions d'euros. Propietats immobiliàries, béns mobles, comptes bancaris, joies i diners en efectiu van a parar a l'Estat ja que no se'n coneixen els beneficiaris.