El conveni subscrit entre BBVA i la Generalitat de Catalunya el passat mes de juliol, amb una vigència de 8 anys, comporta la cessió per part de BBVA a la Generalitat de 1.800 habitatges en un termini de 3 anys, per tal que siguin destinats a lloguer social per a famílies en situació de vulnerabilitat. A data d'avui, ja n'ha cedit 840: 632 es troben a Barcelona, 74 a Lleida, 90 a Tarragona i 44 a Girona.

De tots ells, la Generalitat compta amb 26 habitatges en procés d'assignació a famílies vulnerables en municipis com Girona, Figueres, Salt, Banyoles i Calonge. El procediment d'adjudicació d'aquests habitatges s'impulsa a través de l'Agència d'Habitatge de Catalunya, mitjançant la Mesa d'Emergències i en col·laboració amb els ajuntaments. Els lloguers, amb una vigència màxima de 5 anys, es fixen en funció de la capacitat econòmica de cada família, i es mouen entre un 10 i 18% dels ingressos de la unitat familiar.

Com a mesura d'acompanyament, les famílies vulnerables beneficiàries d'aquests habitatges s'inclouen en un programa social realitzat per la Generalitat per millorar les seves condicions d'integració a la societat. El programa es durà a terme durant tota la vigència de la cessió.

L'entitat financera compta amb més de 7.000 habitatges destinats a lloguer social a Espanya, més de la meitat dels quals estan situats a Catalunya, fet que contribueix a solucionar l'especial problema en qüestió d'habitatge que té el territori.