La fiscalia demana 4 anys de presó per a Serra i Todó pels sous

L'acusació pública vol asseure a la banqueta 41 membres del consell d'administració

22.03.2017 | 07:19
Narcís Serra.

La fiscalia demana 4 anys de presó per a l'expresident de CatalunyaCaixa (CX) Narcís Serra i per a l'exdirector general Adolf Todó, per les retribucions presumptament desproporcionades a directius de l'entitat. En el seu escrit d'acusació, el ministeri públic sol·licita l'obertura de judici oral a un total de 41 persones que van formar part de consells d'administració de la caixa per administració deslleial. La Fiscalia demana 4 anys de presó per a 17 dels acusats, entre els quals Serra i Todó, a qui atribueix dos delictes d'administració deslleial, i 2 anys per als altres 24, als quals només atribueix un dels dos delictes. A més, reclama que els acusats paguin al FROB 2.568.000 euros més interessos en concepte de responsabilitat civil.

En el seu escrit, la fiscalia acusa els exdirectius d'haver practicat una «irresponsable política de retribucions». A més, argumenta que, tot i la «difícil situació econòmica global», «en particular del sistema financer i especialment en aquesta caixa», els sous dels exdirectius Adolf Todó i Jaume Massana «no van deixar de pujar durant els anys 2009, 2010 i 2011». Todó va passar de 800.481 euros anuals a 812.501, i Massana de 598.428 a 610.201 quan l'entitat havia demanat injeccions al FROB.

Altres exdirectius també van tenir altes retribucions, com Lluís Gasull, que va cobrar 7,4 milions, Ricard Climent, 1,3 milions, i Gloria Ausio, 1,3 milions. Narcís Serra va cobrar 1,2 milions entre 2004 i 2010, primer només amb dietes i posteriorment amb dietes i retribució.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

La crisi de la grip aviària no ha passat factura a les carnisseries gironines

La crisi de la grip aviària no ha passat factura a les carnisseries gironines

El gremi ni ha perdut vendes ni ha vist incrementat el preu de les aus i parla de "total...

Globalimar inverteix mig milió d´euros en la implantació de l´envasat «skin pack»

El sistema, que protegeix amb film transparent i al buit, millora la visibilitat i la preservació

L´ FMI té cor

El Fons Monetari Internacional (FMI), una de les tres potes de la Troica que ha asfixiat Grècia...

Enllaços recomanats: Premis cinema