La filatura de Besalú Vilarrasa, especialitzada en la fabricació de fil reciclat, s'ha convertit en proveïdor de la multinacional Inditex, propietària de Zara. Segons avança el portal especialitzat, modaes.es, la firma garrotxina, juntament amb la companyia teixidora Stich Way, estan preparant una col·lecció que està previst que arribi a les botigues el proper mes de juliol.

Les peces de roba formen part del projecte Join Life, que Zara va impulsar l'any passat amb l'objectiu d'apostar per la sostenibilitat.

La roba d'aquesta col·lecció està realitzada amb materials com tèxtil reclicat, el cotó orgànic, que consumeix un 90% menys d'aigua que el cotó convencional, i Tencel, que redueix l'impacte mediambiental.

Quan es va presentar Zara Join Life, Inditex va indicar que garanteix uns procediments mediambientals i socials excepcionals en l'elaboració dels articles amb aquesta denominació, així com l'ús de les millors tècniques disponibles i les matèries primeres més sostenibles.

Una empresa familiar

Vilarrasa, que ha declinat fer cap declaracions sobre la relació amb Inditex, és una empresa familiar dedicada a la filatura de cotó i mescles mitjançant el sistema open end, sistema que permet fer articles amb diferents tipus de matèries tèxtils.

Amb cinc centres situats a Besalú i rodalies, l'empresa garrotxina va obtenir l'any passat la certificació Global Recycled Standard (GRS). El GRS és un estàndard complert de producte que estableix els requisits per a la certificació del contingut de matèria reciclada, la cadena de custòdia, les pràctiques socials i mediambientals, a més de les restriccions químiques.