El Boeing 787 Dreamliner de Norwegian que ha de cobrir les rutes de baix cost entre Barcelona i els Estats Units a partir de juny va aterrar ahir per primer cop a l'aeroport del Prat. L'avió va arribar uns minuts abans de les deu des d'Oslo en un vol comercial i connectarà la capital noruega amb Barcelona cada dilluns, divendres i diumenge, com a pas previ a operar les connexions amb els EUA. Concretament, Norwegian operarà a partir del 5 de juny des del Prat quatre vols setmanals cap a Nova York-Newark, tres freqüències a la setmana cap a Los Angeles i San Francisco-Oakland, respectivament, i dos vols setmanals cap a Miami-Fort Lauderdale. L'aeronau té capacitat per a 291 passatgers, 32 en classe «premium» i 259 en turista.

D'aquesta manera, Norwegian oferirà més de 255.000 places per viatjar entre Barcelona i els Estats Units entre juny de 2017 i març de 2018. El cap de Relacions Institucionals de Norwegian a Espanya, Alfons Claver, celebra que l'aerolínia escandinava és la que més creix a l'aeroport de Barcelona-El Prat i que passarà de cinc a nou avions amb base a la instal·lació catalana des de l'estiu passat a aquest 2017.

Com a resultat d'aquesta expansió Norwegian ja va anunciar que crearia 354 nous llocs de treball a Barcelona aquest 2017, fins a arribar als 755 professionals que donaran servei a l'aerolínia des de la capital catalana. Aquest creixement es donarà tant entre el personal d'oficines, com en tripulacions i assistents en terra. Entre els plans de Norwegian, també hi ha connectar Barcelona amb Llatinoamèrica aquest 2017.