El grup d'empreses comanat per la família Suqué Mateu, Perelada, ha comprat al celler de vins i caves Alta Alella la marca de cava ecològic Privat, segons ha informat la primera en un comunicat. L'operació ha de servir per enfortir la divisió vinícola del grup, en concret l'aposta pel cava. A banda reforça la voluntat de produir vins ecològics, tal com ja fa a La Melonera, el seu celler a Ronda.

De la seva banda, la família Pujol-Busquets Guillén, propietària d'Alta Alella, vol reduir la producció del celler per centrar-se en l'elaboració de vins i caves de territori, segons es llegeix al mateix comunicat.

Perelada, que té 5 finques amb més de 130 hectàrees de vinya a l'Empordà, acaba d'adquirir un segon celler en aquesta zona, l'Oliver Conti, ubicada a Capmany. També hi té el celler de vins d'agulla. A més en té a Vilafranca del Penedès, on elabora cava, al Priorat, a la Rioja Alta i a Màlaga.

Alta Alella, de la seva banda, disposa de més de 25 hectàrees de vinya ecològica entre Tiana i Alella. «La venda de Privat suposa per a Alta Alella una oportunitat per seguir entrant en el raïm propi, el terroir i la família», destaca Josep Maria Pujol-Busquets. Perelada passarà a gestionar tots els acords comercials ja establerts per Privat.