Milwaukee -la ciutat més gran de Wisconsin, als Estats Units-, any 1903: quatre emprenedors «ambiciosos» fabriquen la primera moto Harley-Davidson en una modesta barraca de fusta. Girona, any 2017: una companyia consolidada i amb llarga tradició en la comercialització de vehicles, Grup Juandó, es llança de cap al sector de les dues rodes de la mà, precisament, de Harley-Davidson, que, entre molts dels qualificatius (im)possibles que admet, també és de cine: qui no recorda Wyatt (Peter Fonda) i Billy (Dennis Hopper) creuant els EUA en direcció al Mardi Gras de Nova Orleans a la gran pantalla al so de Born to be wild dels Steppenwolf?

Dos anys després que Grup Juandó iniciés les negociacions amb el fabricant dels mítics motors bicilíndrics, l'obertura d'un nou concessionari Harley és a tocar, «qüestió de dies», expliquen des de l'empresa gironina. Han calgut estudis de mercat, intercanvis constants de documentació i aportació de garanties -«Harley confia en empresaris de trajectòria reconeguda i que transmetin passió per la marca», apunten fonts de la companyia-, però finalment una de les marques de motos més conegudes del planeta tornarà a tenir botiga després d'uns anys absent de la província.

El nou concessionari obrirà a Fornells de la Selva, en unes naus propietat del Grup Juandó ubicades a tocar de l'antiga N-II. Ocuparà uns 350 m2, dels quals 150 es destinaran a exposició i, 200, al taller de reparació i al magatzem. Grup Juandó ja ha contractat tres treballadors «apassionats de les Harley, amb experiència i formats a la Harley-Davidson University», i preveu incorporar una quarta persona «aviat».

Allau d'ofertes

«Va començar a córrer la veu que obríem i no vam parar de rebre currículums de persones que asseguraven que la il·lusió de la seva vida era treballar amb aquestes motos», expliquen des del grup. Seleccionar els candidats «no va resultar fàcil», assenyalen, ja que «els currículums presentaven molt bon nivell. Va ser una bogeria».

Última posada a punt

El projecte es troba en la fase final prèvia a l'obertura imminent. Amb gelosia, expliquen des del grup gironí, Harley-Davidson supervisa tots els detalls, fins i tot l'estètica de la botiga, que tindrà «cert aire retro, d'inspiració industrial». A banda de motos i recanvis, a Harley Girona s'hi vendrà merchandising: des d'accessoris de tota mena fins a samarretes i complements tèxtils. Amb una particularitat, però: que «Girona tindrà un logotip customitzat». Qui busqui una moto similar a la de Wyatt i Billy, la trobarà a Fornells.