La gironina Construccions Rubau aixecarà un hospital oncològic ala ciutat boliviana d'El Alto. L'empresa ha guanyat l'adjudicació del concurs per al nou complex sanitari, on hi haurà 154 llits i oferirà serveis ambulatoris, hospitalització, suport diagnòstic i tractament.

L'edifici, promogut pel Ministeri de Salut del país sud-americà, s'emmarca dins un programa per millorar l'accés a la salut dels habitants d'El Alto. El nou hospital oncològic, finançat pel Banc Americà de Desenvolupament (BID), suposarà una inversió de 37 milions de dòlars (aproximadament, 29,72 MEUR). Amb el nou hospital a Bolívia, Construccions Rubau suma una obra més dins la seva cartera de projectes internacionals. La constructora ja treballa a Mèxic, Colòmbia, Perú, Polònia, Sèrbia, Macedònia i Bòsnia.

Construccions Rubau s'encarregarà d'aixecar el nou centre hospitalari oncològic de l'Hospital El Alto Sur. L'edifici, que promou el govern de Bolívia, forma part del programa per millorar l'accés als serveis sanitaris per als habitants de la ciutat.

El nou complex hospitalari acollirà 154 llits i oferirà serveis ambulatoris, hospitalització (amb àrees dividides per especialitats i subespecialitats), suport diagnòstic i tractament.

Funcionarà 24 hores tots els dies de l'any. L'hospital oncològic d'El Alto també acollirà unitats de docència i investigació i es coordinarà amb altres centres de primer i segon nivell per a casos d'emergència.

El projecte el finança el Banc Americà de Desenvolupament i suposarà una inversió de prop de 32 milions de dòlars. Per a Rubau, el projecte suposa sumar una obra més a tots aquells centres sanitaris que ja porten el seu segell. I no només això, sinó també assegurar la presència internacional de la constructora gironina.

En terreny sanitari, la firma està construint actualment una clínica maternoinfantil a Colòmbia. El complex es troba a la ciutat d'Ibagué (al centre-occident del país), i un cop s'inauguri permetrà unificar en un sol edifici tota l'atenció i els serveis maternoinfantils (com ara les urgències, la UCI, cirurgies, obstetrícia, quimioteràpia o hospitalització).

A Catalunya, Construccions Rubau també està construint equipaments sanitaris. En aquest cas, a Barcelona, on es fa càrrec de les obres de la Clínica CIMA o de les del CAP i residència per a persones amb disminució a la Via Augusta.

Cartera internacional

Fundada el 1968 a Girona, Construccions Rubau centra l'activitat en les àrees de construcció, concessionària i immobiliària. En els darrers anys, l'empresa ha potenciat molt la seva branca internacional. Sobretot, a la zona dels Balcans i a l'Amèrica del Sud.

Actualment la constructora treballa en obres a Polònia, Sèrbia, Macedònia, Bòsnia, Mèxic, Colòmbia, Perú i Bolívia. Entre les adjudicacions més recents, Construccions Rubau s'ha fet amb els contractes per construir la carretera transversal de Boyacá o una torre de 40 pisos a Cali (totes dues obres, a Colòmbia), L'empresa també és al darrere dels projectes de l'Assemblea Plurinacional de Bolívia o les 'Cocheras' del metro de Mèxic.

Als Balcans i a Polònia, Construccions Rubau hi porta a terme projectes tant ferroviaris com de carreteres. A més, la firma gironina participa ara en licitacions per a grans concessions a països com Mèxic o el Perú.