L'Autoritat Catalana de la Competència ha incoat un expedient sancionador contra la Federació d'autoescoles de Barcelona, l'Associació d'autoescoles de les comarques de Girona, l'Associació d'autoescoles de Lleida i l'Associació provincial d'autoescoles de Tarragona per «presumptes pràctiques restrictives de la competència».

Segons va informar ahir la institució en un comunicat, consideren que aquestes associacions poden estar restringint la lliure competència entre les autoescoles «per establir un topall màxim d'alumnes» que cadascuna pot presentar a l'examen pràctic de conduir, un límit que és igual per a cadascuna de les autoescoles de cada demarcació.

Després de rebre una denúncia, l'Autoritat Catalana de la Competència va acordar el 13 de març incoar l'expedient d'acord amb l'article 8.1 lletra a de la Llei Acco, i ara té 18 mesos per instruir l'expedient i adoptar una resolució, ja que la incoació no comporta «cap presa de posició per part de l'Autoritat Catalana de la Competència».

Les autoescoles gironines havien denunciat reiteradament la manca de personal de la DGT per fer d'examinadors i que va arribar a motivar una vaga.