La Generalitat aposta per «impulsar i reconèixer» el paper i la presència de les dones en l'àmbit de les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació (TIC), un sector on només el 30% dels seus treballadors són dones. Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Nenes en les TIC, la Generalitat ha volgut recordar les iniciatives que ha posat en marxa per reduir la bretxa digital de gènere.

Una d'aquestes iniciatives és el programa 'DonaTIC.cat', impulsat pel Govern a través de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital que, a més d'impulsar el reconeixement de la dona en les TIC, denuncia que de les 84.600 persones que treballen en el sector tecnològic a Catalunya, nomésun 30% són dones.

El 'Technovation Challenge', d'una altra banda, és una iniciativa dirigida a nenes entre 10 i 18 anys pensada perquè potenciïn les habilitats necessàries en l'emprenedoria digital.

En la mateixa línia, l'Institut Català de les Dones ha actualitzat el seu 'Cercador d'Expertes', l'eina que facilita als mitjans de comunicació, empreses o institucions la localització de dones per incorporar-les en el món laboral. Actualment compta amb 573 perfils de dones donades d'alta que estan vinculades a un total de 170 professions.