Milers de persones van omplir els carrers del centre de Barcelona aquest Primer de Maig per reclamar que hi hagi millores en els sous i les condicions laborals ara que hi torna a haver bonança econòmica. A més dels màxims representants dels dos sindicats UGT i CCOO, es van sumar la consellera de Treball, Dolors Bassa, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i diversos representants polítics de Ciutadans, Podem, PSC, En Comú Podem i ERC.

Els dos líders sindicals de CCOO i UGT, Javier Pacheco i Camil Ros, van defensar la mobilització dels treballadors com a via per recuperar els drets perduts durant aquests anys de crisi. Javier Pacheco, que participava per primera vegada com a secretari general de CCOO a la manifestació de l'1 de maig, va destacar que aquesta jornada festiva i de commemoració del dia del treball no només es una jornada festiva sinó que l'objectiu és «omplir» els carrers de reivindicacions per reclamar drets, salaris, cohesió i contra la precarietat. El líder de CCOO va defensar la unitat sindical amb la UGT com a via de superar aquesta conjuntura de precarietat i per retornar els drets perduts de la classe treballadora.

Les crides bàsiques de la UGT en aquesta jornada van ser exigir que la patronal es posi a negociar i que el Govern aprovi la renda garantida i de ciutadania. Als empresaris, Camil Ros els va advertir que en els dos últims anys han obtingut beneficis mentre que els treballadors segueixen amb els sous congelats i retallats.