L'empresa gironina Cafès Cornellà, amb seu a Fornells de la Selva, ha remuntat xifres després de veure's atrapada per la crisi. La baixada del consum al sector de l'hostaleria (on centra bona part del negoci) va passar-li factura a partir del 2012. L'empresa es va veure obligada a frenar el seu pla estratègic i no ha estat fins l'any passat que ha aconseguit reprendre'l.

El seu director general, Pere Cornellà, admet que han patit «una sotragada», però també treu números per demostrar que s'està anant «pel bon camí». Aquest 2016 Cafès Cornellà va créixer un 16% i va tornar a facturar 6 milions d'euros (MEUR). Sobretot, gràcies a les exportacions, que van créixer un 50%, i a l'obertura de nous mercats. En concret, a l'Europa de l'Est (Hongria, Ucraïna i Polònia).

L'empresa, que compta amb una plantilla de 30 treballadors, produeix unes 800 tones de cafè anuals.

«La crisi va afectar de ple els nostres projectes i ens va provocar un sotrac», precisa Pere Cornellà. Ara, però, aquest 2016 ha marcat una inflexió. La firma gironina ha començat a remuntar números i només durant el darrer any ja ha crescut un 16%

«Allà on hem crescut més ha estat en exportació; ho hem fet en un 50%», subratlla el director general. De fet, de les 800 tones de cafè que va processar l'any passat l'empresa, n'hi va haver 200 que van vendre's a mercats exteriors. Històricament, Cafès Cornellà venia a França, però l'any passat ha incorporat l'Europa de l'Est a la seva cartera.