La producció industrial el mes de març va pujar en tretze comunitats autònomes en taxa anual i ho va fer especialment a Catalunya, un 14,2%, i a Múrcia i el País Basc, amb increments del 13,5% en els dos casos, segons les dades publicades ahir per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

D'acord amb l'INE, la producció industrial en el conjunt de l'estat va registrar un increment interanual del 9% el març, xifra que contrasta amb el descens de l'1,6% experimentat el mes anterior, reflectint així la pujada més gran des del març del 2006.

Creixement important general

A més de les pujades de Catalunya, Múrcia i País Basc, la producció industrial es va incrementar de forma important a la Comunitat Valenciana (12,7%), Navarra (12,6%), Cantàbria (11,9%) i Madrid (10,1%), totes per damunt de la mitjana nacional (9%).

Per contra, la producció industrial va retrocedir, en taxa anual, en quatre autonomies: Castella i Lleó, on va baixar un 4,3%; Galícia, amb un descens del 2,9%; Astúries, 0,9% de baixada; i la Rioja, 0,1% menys.