Més de 800 empresaris de Catalunya, Comunitat Valenciana, Múrcia i Andalusia van participar aquest dimecres en la Trobada pel corredor mediterrani que es va celebrar al Palau de Congressos d'Aguadulce, a Roquetes de Mar (Almeria) organitzada per l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE).

Després de les trobades celebrades a Tarragona i Múrcia, l'empresariat de l'arc mediterrani va reclamar el final de la concepció radial de l'Estat espanyol en matèria d'infraestructures ferroviàries i va posar l'èmfasi en què un disseny circular a través de la Mediterrània millorarà la competitivitat de tot l'Estat espanyol. En aquest sentit, van exigir la posada en marxa del corredor mediterrani entre Algesires i la frontera amb França, uns territoris que concentren pràcticament la meitat de l'activitat econòmica i de la població de l'Estat.

Durant l'acte, el president d'AVE, Vicente Boluda, va anunciar que les reivindicacions continuaran amb un gran acte per al pròxim 3 d'octubre a Madrid. Així mateix, va assenyalar que els empresaris continuaran reclamant fets i compromisos ferms per part del govern espanyol fins que la doble plataforma, per a passatgers i mercaderies, sigui una realitat.

En la trobada van intervenir a més de Boluda (de l'empresa Boluda Corporació Marítima), Ignacio Osborne (Grup Osborne), José García Carrión (Grup García Carrión), José Cano García ( Asempal i Deretil) i José Mª Bonmatí (AECOC).

A més, en aquesta trobada empresarial van participar empresaris com Javier Moll (Editorial Prensa Ibérica -editora de Diari de Girona-), Juan Roig (Mercadona), Eduardo Baamonde, Artur Carulla, Ignacio Ferrero, Javier Godó Muntañola, Francisco Martínez-Consentino, Josep Terradellas, Federico Michavila, Quico Catalán i Tomas Fuertes, i el món patronal i les cambres de comerç de tota la cornisa mediterrània. Entre els assistents també es trobaven representants gironins com Joan Boix (Noel), Narcís Cañigueral (Embutidos Monter) o Ana Bosch (Noel).

Un canal per la campanya

En aquestes reunions també es dóna a conèixer el canal de comunicació 'www.elcorredormediterraneo.com', que permet l'usuari navegar de manera interactiva a través del primer enregistrament que es realitza en helicòpter per tot el traçat ferroviari, des de la frontera francesa fins a Algesires per la costa, escollint el tram que més li interessa.

Segons que informa AVE, en aquest portal es pot apreciar entre altres problemes la necessitat del túnel sota l'A7 entre Castellbisbal i Martorell; el coll d'ampolla que suposa la via única entre Tarragona i Vandellòs; la necessitat de donar solució al fons de sac de l'estació de València amb el túnel passant; la manca d'ample internacional a València-La Encina-Alacant; els 28 quilòmetres d'explanació desconnectats i inoperatius, enmig del no-res, entre Múrcia i Almeria així com la via única d'ample ibèric entre Almeria i Granada.

A més del canal de comunicació, AVE ha posat en marxa la iniciativa #QuieroCorredor, una campanya de recollida de signatures, que a hores d'ara arriba pràcticament a les 6.000 adhesions, que té l'objectiu de sumar a la societat civil a la iniciativa.

Les Trobades pel Corredor Mediterrani, impulsades per l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) tenen com a finalitat escenificar la importància i necessitat de la infraestructura i conscienciar la societat civil perquè s'impliqui en la seva reivindicació. Després de les trobades de Tarragona i Múrcia, aquesta de Roquetes de Mar és la darrera parada, abans de la posada en comú semestral sobre l'estat de la infraestructura, que tindrà lloc al mes de juny i del gran acte per al mes d'octubre a Madrid.