L'IPC d'abril es va disparar a Girona per la Setmana Santa

L'augment lligat al turisme fa crèixer un 2,9% la inflació mensual, una dècima més que a Catalunya

13.05.2017 | 00:36

L'índex de preus de consum (IPC) va augmentar un 0,8% el mes d'abril a les comarques gironines i la inflació anual a la demarcació se situa en 2,9%, una décima més que al conjunt de Catalunya i tres dècimes més que a tot l'estat espanyol.

Pel que fa al conjunt del territori català, l'índex de preus de consum (IPC) va pujar un 0,9% el mes d'abril a Catalunya, cosa que va situar la inflació interanual en el 2,8%.

Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), en el conjunt d'Espanya, l'IPC va registrar a l'abril una pujada interanual del 2,6%, per l'increment dels preus de paquets turístics i allotjaments per Setmana Santa.

A Catalunya, tots els apartats van registrar pujades de l'IPC interanual i el que més va augmentar va ser el de transports, amb una pujada del 6,7%, seguit de l'apartat d'habitatge, amb un augment del 4,6%, i del d'oci i cultura, un 4,2%.

Els preus d'hotels, cafès i restaurants van augmentar un 2,1%; comunicacions, un 1,4%; medicina, un 1,5%; begudes alcohòliques i tabac, un 1,3%; mentre que els preus d'aliments i begudes no alcohòliques van pujar un 1,2%
En l'apartat d'ensenyament, els preus van pujar en els últims dotze mesos un 11%; en parament, un 0,6% i un 0,5% en vestit i calçat.

De la seva banda, en el mes d'abril, la pujada més gran dels preus es va registrar en vestit i calçat, un 10,4%, mentre que, el descens més destacat va ser en begudes alcohòliques i tabac, un 0,2%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

El PIB de la Unió Europea manté un creixement del 0,6% entre abril i juny

El PIB de l'eurozona i de la Unió Europea (UE) va mantenir el seu creixement sense grans...

El port de Barcelona tanca el juliol amb nou rècord de mercaderies

L'equipament assoleix la xifra de 5,6 milions de tones mobilitzades, un 23% més que en el mateix...

La CE estudia ajuts del Govern alemany a Air Berlin i Ryanair se´n queixa

La Comissió Europea (CE) va dir ahir que estudia les ajudes d'Estat rebudes per la...

Enllaços recomanats: Premis cinema