L'IPC d'abril es va disparar a Girona per la Setmana Santa

L'augment lligat al turisme fa crèixer un 2,9% la inflació mensual, una dècima més que a Catalunya

13.05.2017 | 00:36

L'índex de preus de consum (IPC) va augmentar un 0,8% el mes d'abril a les comarques gironines i la inflació anual a la demarcació se situa en 2,9%, una décima més que al conjunt de Catalunya i tres dècimes més que a tot l'estat espanyol.

Pel que fa al conjunt del territori català, l'índex de preus de consum (IPC) va pujar un 0,9% el mes d'abril a Catalunya, cosa que va situar la inflació interanual en el 2,8%.

Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), en el conjunt d'Espanya, l'IPC va registrar a l'abril una pujada interanual del 2,6%, per l'increment dels preus de paquets turístics i allotjaments per Setmana Santa.

A Catalunya, tots els apartats van registrar pujades de l'IPC interanual i el que més va augmentar va ser el de transports, amb una pujada del 6,7%, seguit de l'apartat d'habitatge, amb un augment del 4,6%, i del d'oci i cultura, un 4,2%.

Els preus d'hotels, cafès i restaurants van augmentar un 2,1%; comunicacions, un 1,4%; medicina, un 1,5%; begudes alcohòliques i tabac, un 1,3%; mentre que els preus d'aliments i begudes no alcohòliques van pujar un 1,2%
En l'apartat d'ensenyament, els preus van pujar en els últims dotze mesos un 11%; en parament, un 0,6% i un 0,5% en vestit i calçat.

De la seva banda, en el mes d'abril, la pujada més gran dels preus es va registrar en vestit i calçat, un 10,4%, mentre que, el descens més destacat va ser en begudes alcohòliques i tabac, un 0,2%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema