El conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, va confiar que la nova llei hipotecària que prepara el Govern central per adaptar la normativa europea a la nacional no perjudiqui el mercat hipotecari espanyol. Guardiola va assegurar que de moment el mercat estatal funciona bé, és el més barat d'Europa i el que té un índex de propietaris més alt, per la qual cosa és necessari tenir cura per no «desvestir el sant».

«Tenim un bon sistema», que també ha tingut «els seus errors i males pràctiques», que «no han estat generalitzades», ja que «no és el mateix posar en una hipoteca una clàusula sòl que el client no coneixia que una altra negociada i analitzada amb el client», com ha fet el Banc Sabadell, va insistir el seu conseller delegat.

«En el nostre cas», va afegir Guardiola, les clàusules terra eren legals i conegudes pel client i figuraven en el contracte «en negreta» amb el termini i el tipus d'interès.

Pel que fa a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, coneguda com a Brexit, el conseller delegat de l'entitat, que té en aquest país el banc TSB, es va mostrar totalment convençut que tant les autoritats com els agents socials pressionaran amb força perquè l'acord que regularà les relacions entre les dues parts sigui el més raonable possible i minimitzi les conseqüències de la sortida britànica de la Unió Europea. «En el pitjor dels casos el tractament de la UE al Regne Unit seria el d'un 'tercer país', però espero que finalment se li doni tractament de soci referencial», va explicar Guardiola.