Les treballadores de la neteja del Puig d'en Roca deixen de fer vaga

Una nova empresa es farà càrrec dels endarreriments salarials de l'actual Kluh Linaer

17.05.2017 | 11:53

Les treballadores de la neteja de la Residència per a la Gent Gran del Puig d'en Roca de Girona tornen a treballar després de onze dies de vaga gràcies a l'acord assolit ahir al vespre a la seu de la Generalitat a Girona.

Segons informa la UGT, el comitè de vaga, amb l'assessorament i suport de la UGT Comarques Gironines, i el director general de Relacions Laborals, Enric Vinaixa, varen concloure una sèrie d'acords després que el director general expliqués que entrarà una nova empresa a partir del 15 de juny o, com a molt tard, l'1 de juliol.

Aquesta nova companyia, segons el sindicat accepta fer front als endarreriments salarials però ressalta que "només ho farà a l'inici de la prestació del servei, podent-se donar el cas que la nova empresa vulgui fraccionar aquests pagaments, atès que la Generalitat no pot fer-se càrrec de pagar el deute fins que hi hagi un document jurídic que li ho permeti".

Kluh Linaer, l'empresa encara titular del servei i que és a l'origen del conflicte pels impagaments de salaris, ha presentat concurs de creditors i la Generalitat es compromet a acompanyar les treballadores i treballadors que s'hi presentin com a interessats, informa UGT.

La Generalitat es va comprometre a parlar amb l'administrador concursal quan sigui nomenat i explicar-li la situació perquè entengui la complexitat i sensibilitat de la situació.

Així mateix el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, segons informa la UGT, es va comprometre a obrir una línia d'ajut d'emergència social de 200 euros a través dels Serveis Territorials que corresponguin a cada persona afectada.

Imagaments

Davant de tot aquest seguit de compromisos, el comitè de vaga i la UGT Comarques Gironines van estar d'acrod en tornar a la feina en el dia d'avui. En qualsevol cas aquest acord no resol de forma immediata la situació econòmica del personal afectat pels impagaments de Kluh Linaer.

El comitè de vaga vol agrair molt especialment la contribució altruista i desinteressada de les altres treballadores i treballadors del centre, que durant aquest temps han estat recollint aliments per tal d'ajudar les famílies de les vaguistes, en situació molt crítica per l'impagament de nòmines de Kluh Linaer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Un grup de nens, entrant a una escola de Lloret de Mar.
Un estudi estableix que les famílies gastaran 1.212 € per fill en el proper curs

Un estudi estableix que les famílies gastaran 1.212 € per fill en el proper curs

Els alumnes matriculats en l'educació pública pagaran una mitjana de 841 euros, mentre que els que...

L´atur, el repte pendent de la UE

Els Vint-i-set arriben al desè aniversari de l'inici de la crisi financera i econòmica més...

Més de 400.000 catalans han demanat crèdit per poder pagar les seves vacances

Catalunya és la segona autonomia amb major nombre d'endeutats per aquest motiu. Un 58% dels...

Brussel·les renya les autonomies per les restriccions a la implantació del comerç

La Comissió Europea reclama a les comunitats mesures liberalitzadores i alerta contra la...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema