El ministre d'Energia, Álvaro Nadal, va qualificar d'«èxit» la subhasta de renovables d'ahir perquè es van cobrir «totalment» els 3.000 megawatts que s'oferien sense primes, per la qual cosa el consumidor «no haurà de pagar un sobrecost». El ministre s'ha referit així a aquesta subhasta, dominada per l'eòlica, en la qual Forestalia es va adjudicar 1.200 MW, encara que també es va assignar nova potència a companyies com Endesa, Gamesa i Gas Natural.

En resposta a les queixes de la Unió Espanyola Fotovoltaica, que denunciarà davant la Direcció General de la Competència de la CE el disseny de la subhasta, el ministre va recordar que «a igualtat de costos, s'elegia aquella instal·lació amb més capacitat d'aportar energia renovable al sistema», que ha estat l'eòlica, perquè és capaç de generar energia de dia i també de nit, va apuntar.

L'enorme potencial d'Espanya

Això no obstant, el ministre va ressaltar l'«enorme potencial d'energia renovable a Espanya», perquè no va entrar en la subhasta «part de l'eòlica» i »bona part de la fotovoltaica», va assegurar, i va afegir: «El Govern prendrà nota per prendre decisions en el futur».

En qualsevol cas, Nadal va insistir que la subhasta d'ahir posa de manifest que el Govern és capaç d'augmentar l'energia renovable en el sistema «sense perjudici de la butxaca dels ciutadans».

Va assegurar que, sense comptar una altra subhasta de molt menor calat, és la «primera vegada a Espanya que tenim una subhasta sense prima», per la qual cosa no hi haurà «sobrecost» per al consumidor.