Les treballadores de neteja de la residència per a gent gran Puig d'en Roca de Girona han decidit aturar la vaga després d'onze dies de protestes i, des d'aquest dimecres, tornen a prestar el servei. Segons va comunicar el sindicat UGT, la decisió s'ha pres gràcies a un acord assolit aquest dimarts amb la Generalitat.

El director general de Relacions Laborals, Enric Vinaixa, varen concloure una sèrie d'acords després que el director general expliqués que entrarà una nova empresa a partir del 15 de juny o, com a molt tard, l'1 de juliol i que la nova empresa accepta fer front als endarreriments salarials, però que només ho farà a l'inici de la prestació del servei, i que es pot donar el cas que la nova empresa vulgui fraccionar aquests pagaments, atès que la Generalitat no pot fer-se càrrec de pagar el deute fins que hi hagi un document jurídic que li ho permeti.

Kluh Linaer, l'empresa encara titular del servei i que és a l'origen del conflicte pels impagaments de salaris, ha presentat concurs de creditors i la Generalitat es compromet a acompanyar les treballadores que s'hi presentin com a interessades. La Generalitat es va comprometre a parlar amb l'administrador concursal quan sigui nomenat i explicar-li la situació perquè entengui la complexitat i sensibilitat de la situació.

Entre els compromisos assolits, hi ha també el del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies d'obrir una línia d'ajut d'emergència social de 200 euros a les persones afectades.