La 30a edició dels Premis Pimes assoleix una xifra rècord pel que fa a les empreses presentades. Respecte a l'any passat, això suposa un increment del 43% més d'empreses, fet que s'associa amb la bona evolució de l'economia de la pime a Catalunya.

Els Premis Pimes compten amb quatre modalitats: Pime més competitiva, amb categoria de micro, petita i mitjana empresa; Comerç més competitiu; Premi Fundació PIMEC als valors d'empresa, i Premi a la qualitat lingüística en el món empresarial. El 51% de les candidatures que opten als premis ho són per la categoria de pime més competitiva; un 30%, per la de valors d'empresa; un 10% opten a la de comerç més competitiu; i un 9%, opta al de qualitat lingüística en el món empresarial.

Per territoris, el 76% de les empreses que opten als Premis són de la demarcació de Barcelona (71); el 15% són de Tarragona (14); el 8% de Girona (7) i l'1% de Lleida (1).

El Sopar solidari anual de Pimec, que servirà de marc per lliurar els Premis Pimes, serà el 6 de juny al Palau Sant Jordi i comptarà amb la presència de Carles Puigdemont, president de la Generalitat.