Gas Natural Fenosa Renovables (GNFR) es va adjudicar 667 Mw de potència eòlica en la subhasta celebrada dimecres pel Ministeri d'Energia, el 22% dels prop de 3.000 Mw col·locats entre els diferents operadors que van participar en la subhasta. La gasista catalana preveu que la construcció d'aquestes plantes eòliques per cobrir aquesta generació elèctrica de 667 Mw suposarà una inversió d'uns 700 milions d'euros.

El conseller delegat de Gas Natural Fenosa, Rafael Villaseca, va destacar que després d'aquesta adjudicació es «posa en valor» una gran part de la cartera de projectes renovables que manté el grup energètic. A la subhasta van participar diferents empreses energètiques com la divisió de renovables d'Endesa, que es va adjudicar 540 Mw.

Endesa invertirà 600 milions

La branca d'energies renovables d'Endesa, sota la denominació Enel Green Power Espanya, es va adjudicar 540 Mw de potència per a la instal·lació de nous parcs d'energia eòlica, cosa que suposarà invertir 600 milions d'euros. Després d'aquesta adjudicació, Enel Green Power Espanya tindrà una capacitat instal·lada de 2.215 MW, dels quals la majoria, 2.158 MW, seran d'energia eòlica.