Un total de 8.519 joves gironins 'ni-ni' (que no estudien ni treballen) participen al programa de Garantia Juvenil que promou la formació i la inserció laboral d'aquest col·lectiu amb diferents projectes que s'impulsen des del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC). Del total d'inscrits, 3.249 tenen contracte, el que representa el 38%, una xifra molt positiva, segons la consellera de Treball, Dolors Bassa, perquè demostra que el programa està generant oportunitats laborals.

El programa, que compta amb prop de 71.000 participants a tot Catalunya, és una iniciativa europea per reduir l'atur juvenil per millorar les seves competències i poder entrar al món laboral. El pressupost total és de 177 milions d'euros que la Generalitat ha avançat i que confia recuperar amb fons europeus més endavant. Destaca també el que anomenen programes Singulars, on s'inclouen actuacions innovadores, ja sigui pels sectors escollits, les actuacions o les metodologies. Des del 2016, més de 470 joves han participat en aquests projectes.

Aquest divendres al matí, la consellera de Treball, Dolors Bassa, va visitar el centre on es fa, situat al carrer Nou de Girona, que gestiona l'Associació Dansa, Ball i Esport.

Actualment, 30 joves reben formació integral en l'àmbit de les arts escèniques en les disciplines de dansa, música i teatre. L'objectiu final és capacitar-los per muntar i gestionar qualsevol tipus d'espectacle, tanten l'aspecte creatiu com en el tècnic. Inclou 1.279 hores teòriques i pràctiques, així com treballs a empreses. Aquest projecte compta amb un pressupost de 232.980 euros.

El programa de Garantia Juvenil va dirigit a joves d'entre 16 i 29 anys que no estudien ni treballen i inclou diversos serveis d'activació i orientació, formació, experiència professional i acompanyament, segons el perfil.

En el cas de comarques gironines, s'ofereixen accions d'orientació i suport en la recerca de feina, on hi han participat més de 3.500 joves; programes integrals d'orientació, formació i empresa, amb més de 1.800 inscrits, o els anomenats de formació professionalitzadora, on 1.300 joves aprenen en àmbits com les TIC o idiomes segons les necessitats de les empreses tecnològiques a Catalunya. També inclou actuacions en àmbits com l'emprenedoria i l'economia social, on 715 joves han portat a terme la seva idea de negoci.