L'Escola d'Estiu de la FOEG, centrada en les negociacions internacionals

La trobada tindrà lloc el 16 de juny amb l'objectiu d'oferir eines als empresaris per exportar amb èxit

27.05.2017 | 00:31
Foto d´arxiu de la V Escola d´Estiu de l´any passat.

La VI Escola d'Estiu Jordi Comas de la FOEG reunirà el 16 de juny al Museu del Suro de Palafrugell experts en negociacions internacionals de països com Austràlia, l'Índia i França, amb l'objectiu d'oferir eines als empresaris per exportar amb èxit i superar les barreres interculturals. A la trobada –que porta per lema «Descobreix com ser un líder global»– es podrà disposar de tots els detalls sobre quins són els obstacles que poden afectar les vendes internacionals. 

L'Escola, organitzada conjuntament amb l'empresa gironina Tick Translations, de serveis lingüístics i consultoria internacional, vol donar sortida a la necessitat que tenen la majoria d'empreses d'una internacionalització. «Cal ser capaços d'entendre la diversitat cultural, política i econòmica del món, i alhora la uniformitat del mateix. Saber entendre que tots veiem les mateixes pel·lícules i escoltem la mateixa música, però alhora tenim una cultura pròpia», van destacar els organitzadors.

La VI Escola d'Estiu Jordi Comas donarà pautes per entendre la «glocalització»: pensar globalment i actuar localment. «Els directius han de dirigir i liderar múltiples  stakeholders, procedents de contextos culturalment molt diversos, amb interpretacions i reaccions diferents de la realitat. És important entendre aquestes diferències regionals i culturals per poder dirigir una plantilla global. Per ser un líder global d'èxit cal ser conscient d'aquestes petites però importants diferències», van detallar els organitzadors.  

No n'hi ha prou amb parlar una llengua o disposar d'un intèrpret per tancar amb èxit el negoci en un país estranger, sinó que és imprescindible conèixer els costums de la cultura local, perquè la conducta també és comunicació, no només el que diem. Els negocis es fan entre persones, i per això saber interpretar el comportament de l'altra, és a dir la comunicació no verbal, pot ser clau per a l'èxit en una negociació. Aquestes són algunes qüestions que resoldrà la nova edició de l'Escola d'Estiu de la FOEG, de la mà de la nova consultoria Cultural Connections by Tick.

«El secret per ser un líder global», amb la directora de Cultural Connections de Tick Isabel Martinez-Cosentino; «Fent negocis a Austràlia», amb l'experta Vanessa Carceller; «Fent negocis a  l'Índia», amb Deepti Golani; i «Fent negocis a  França», amb Montse Guardia, són alguns dels apartats que inclou el programa de l'Escola.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Un grup de nens, entrant a una escola de Lloret de Mar.
Un estudi estableix que les famílies gastaran 1.212 € per fill en el proper curs

Un estudi estableix que les famílies gastaran 1.212 € per fill en el proper curs

Els alumnes matriculats en l'educació pública pagaran una mitjana de 841 euros, mentre que els que...

L´atur, el repte pendent de la UE

Els Vint-i-set arriben al desè aniversari de l'inici de la crisi financera i econòmica més...

Més de 400.000 catalans han demanat crèdit per poder pagar les seves vacances

Catalunya és la segona autonomia amb major nombre d'endeutats per aquest motiu. Un 58% dels...

Brussel·les renya les autonomies per les restriccions a la implantació del comerç

La Comissió Europea reclama a les comunitats mesures liberalitzadores i alerta contra la...

Enllaços recomanats: Premis cinema