El rebut de la llum per a un consumidor tipus acollit a la tarifa regulada (o Preu Voluntari del Petit Consumidor) va rondar al maig els 53 euros, el que ha suposat un descens del 4% respecte a l'abril però una pujada superior al 8% en relació al mateix mes de 2016.

La factura per a un client amb una potència contractada de 4,4 quilowatts (kW) i un consum anual de 3.000 kWh (250 kWh al mes) es va acostar als 53 euros a punt de concloure el mes, segons la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

Si es confirma aquesta dada, l'import del rebut s'haurà reduït més d'un 21% des del gener, mes en el qual va arribar als 67,49 euros per a un consumidor tipus.

Els preus de l'electricitat al mercat majorista, es van desinflar des dels màxims de gener, quan van superar els 91 euros el megawatt hora. En aquestes dates, els preus majoristes es van disparar per l'onada de fred i la pujada del gas natural, que es va convertir en el combustible clau davant la falta de generació eòlica i hidroelèctrica, més barates.En els últims dies, els preus de l'electricitat al mercat majorista s'han mogut entre els 52 i els 53 euros el megawatt hora. De la mateixa manera, el rebut de la llum per a un consumidor tipus ha anat baixant des dels 67,49 euros de gener als 57,20 euros de febrer, fins a arribar a 55,76 euros al març i al 55,33 euros a l'abril.

La demanda es va moderar amb la millora de les temperatures, una tendència que s'invertirà a l'estiu quan es posin en marxa els aparells d'aire condicionat.