CCOO denuncia a inspecció 15 empreses del sector carni

El sindicat vol que el Departament de Treball investigui si s'està incomplint la llei catalana de cooperatives

01.06.2017 | 07:14

El sindicat Comissions Obreres presentarà avui mateix una denúncia davant d'Inspecció de Treball contra un total de 15 empreses del sector carni que, segons el sindicat, estan incomplint la llei catalana de cooperatives.

Segons CCOO, les empreses denunciades són d'Osona i també de les comarques gironines i lleidatanes. Entre elles hi ha algunes de les principals empreses del sector com Le Porc Gourmet, Frigoríficos Costa Brava, Noel Alimentació, Milsa o Patel.

El sindicat va explicar que, d'una banda, es denuncia la cessió il·legal de treballadors que s'està donant en aquestes empreses i, de l'altra, que estan incomplint el que estableix la llei catalana de cooperatives.

CCOO demana una actuació contundent per part d'Inspecció de Treball per posar fre a aquesta mala praxi laboral i garantir unes condicions de treball dignes per al conjunt de treballadors del sector. Les denúncies que interposarà CCOO s'emmarquen dins de la campanya sindical que està duent a terme per erradicar la precarietat laboral al sector carni.

El sindicat també s'ha mostrat especialment crític contra les patronals del sector perquè no tenen cap disposició a aplicar la llei de cooperatives. De fet, fins ara, les taules de concertació del sector carni que s'estan duent a terme en les darreres setmanes no han donat cap resultat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema