La cadena de supermercats Mercadona va posar en marxa ahir a Sant Feliu de Guíxols el seu nou model de botiga eficient, que millora i optimitza l'experiència de compra dels seus clients. Per a això, té previst invertir 5,7 milions d'euros a reformar i renovar, durant el 2017, quatre botigues repartides per les comarques gironines.

El primer establiment que ja disposa d'aquest nou model de botiga està ubicat a la població de Sant Feliu de Guíxols, i va obrir ahir les seves portes després de la reforma duta a terme durant els darrers dos mesos. Enguany també es reformaran les botigues de Palafrugell, la botiga de Figueres, ubicada a l'avinguda de Montserrat Vayreda (propera a l'estació de Vilafant), i la botiga de Girona ubicada davant el col·legi Bell-lloc.

En la reforma del supermercat de Sant Feliu de Guíxols han participat 40 proveïdors que han donat feina a 120 persones durant el període d'execució de l'obra. El nou model de botiga, més eficient, renova el disseny de botiga per ambients iniciat l'any 2000, ja que millora la distribució, la decoració i la disposició de les seccions. També inclou un disseny totalment renovat, amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Aposta per espais amplis i diàfans que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació de les diferents seccions, alhora que disposa d'instal·lacions més ecoeficients.

El nou disseny presenta novetats en totes les seccions, de les quals es beneficien tant els clients com els treballadors, els proveïdors i la societat. En són exemples la nova entrada amb doble vidre que evita els corrents, els lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, la gòndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada i la nova exposició de la peixateria per als productes de clova, entre d'altres.

A més, busca oferir un millor servei per facilitar l'acte de compra dels clients mitjançant l'ampliació dels passadissos de fruita i verdura, un nou model del cistell de la compra i dos models de carretó, molt més ergonòmics i lleugers.

Amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, també inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per al disseny del nou moble de caixa, Mercadona ha comptat amb la col·laboració de l'Institut de Biomecànica de València. A banda d'això, la companyia ha redissenyat les zones comunes perquè els empleats gaudeixin de més comoditat en els moments de descans, així com una zona de menjador més equipada i uns armariets personals més amplis i còmodes.

Estalvi energètic

Pel que fa a l'aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins un 40% el consum energètic, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l'optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients i respectuosos amb el medi ambient.