El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha animat a les empreses a internacionalitzar-se i a "conèixer les diferències entre països per anar a negociar-hi". El titular del Departament ha fet aquestes declaracions durant l'acte institucional de la sisena Escola d'Estiu Jordi Comas de la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG), que s'ha celebrat al Museu del Suro de Palafrugell (Baix Empordà). Enguany, el curs s'ha centrat en les negociacions interculturals. La jornada ha reunit experts de diversos països i ha comptat amb la presència de l'ambaixador de l'Índia, D. B. Venkatesh Varma. El president de la patronal gironina, Ernest Plana, ha destacat el recorregut de federació i ha insistit en la importància de continuar exercint de "lobby". L'acte també ha reconegut a les empreses Garcia de Pou, Coffer Center i Nexus Geographics per la seva trajectòria.

La patronal gironina ha celebrat aquest divendres la sisena edició de l'Escola d'Estiu. Sota el títol 'Descobreix com ser un líder global', l'acte ha reunit experts en negociacions internacionals d'Austràlia, l'Índia i França. Tot plegat amb l'objectiu d'oferir als empresaris eines per exportar amb èxit i superar les barreres interculturals. Per això, s'han abordat el principals obstacles que poden afectar es vendes internacionals i les pautes a seguir per superar-los.

L'acte l'ha president el conseller Jordi Baiget, que ha destacat el "gran equilibri empresarial" que té Catalunya i el gran nombre d'empreses de referència que hi ha. En aquest sentit, ha insistit en la importància de les exportacions, que "cal potenciar". A més, ha animat als empresaris a "conèixer les diferències entre països per anar a negociar-hi".

Per la seva banda, Plana ha destacat el recorregut de la patronal i ha reivindicat el seu paper de "lobby". "La FOEG sempre ha fet costat als empresaris i volem continuar aquest camí durant molts anys més", ha dit.

La Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG) treballa des de l'any 1987 per impulsar el desenvolupament i el creixement de l'economia del territori. A més, actua com a mitjancera davant de les administracions públiques per reclamar millores i buscar solucions als problemes que afecten les empreses.

L'acte també ha servit per fer un reconeixement a les empreses Garcia de Pou, Coffer Center i Nexus Geographics per la seva trajectòria.