El Grup Oller, especialista en la fabricació de taps de suro per a cava, xampany i vi escumós, va anunciar ahir que buscaran superar el rècord Guiness d'obertura d'ampolles de xampany en el context de la celebració del seu 125è aniversari.

El president de la companyia, Jaume Nadal, i el director general, Joan Puig, van ser els portaveus de l'aniversari, que van iniciar la trobada fent un breu repàs a la història de l'empresa per introduir el que serà aquest segon semestre de l'any una gran celebració emmarcada en tres actes principals: una primera jornada orientada a treballadors, una segona cerimònia pensada per als clients i stakeholders i finalment una acció mediàtica més popular, per compartir amb col·laboradors i entorn més proper.

Tal com va destacar Jaume Nadal, «des dels seus orígens Oller és conscient que el client intern és l'actiu més important de l'empresa, per això s'ha volgut que la primera jornada de celebració, que tindrà lloc la primera setmana de setembre, sigui amb tots els treballadors». La jornada, que vol tenir un equilibri lúdic-formatiu d'interès per a tothom, s'iniciarà amb el desplaçament de tot l'equip d'Oller Cassà a la Cava Agustí Torelló Mata a Sant Sadurní, on es podrà participar activament d'una verema i un posterior tast de caves.

En el marc de la trobada, a la mateixa cava, es realitzarà un esmorzar-dinar entre les vinyes per aportar un toc desenfadat i col·laboratiu a la sortida, afavorint la interrelació entre els diferents membres d'Oller. Per Nadal «és un orgull veure que, 125 anys després, seguim fidels als valors que ens han vist néixer i que són la clau per seguir creixent cada any».

Dinar amb estrelles Michelin

Per la seva banda, Joan Puig va subratllar la importància de la segona acció de la companyia, que tindrà lloc el divendres 29 de setembre, orientada als principals organismes vitivinícoles productors de cava, xampanys i espumosos del món, els quals representen els interessos i inquietuds del col·lectiu, així com a un important públic prescriptor reputat com són els cuiners reconeguts amb la prestigiosa Estrella Michelin.

«Estem molt contents de presidir una trobada a casa nostra, on un dinar servit per El Celler de Can Roca es converteix en una taula rodona on comentar el paper del tap de suro tradicional en la qualitat del producte final així com la idoneïtat del xampany, el cava, i els escumosos per al maridatge de diferents plats».

La darrera acció programada per commemorar el 125è aniversari, emmarcada en el darrer trimestre de l'any, implica aconseguir, amb el suport dels clients i la gent de l'entorn més proper, batre un rècord mundial de destapament d'ampolles de cava, xampany i espumosos de manera correlativa a les instal·lacions d'Oller Cassà. L'objectiu és arribar a la simbòlica xifra de 1.250 ampolles, superant el rècord de 250 ampolles aconseguit a Londres fa uns anys. Aconseguir tantes persones juntes només serà possible vinculant l'acte a una causa social (Dia Mundial contra el Càncer de Mama, Marató de TV3...), per cada persona que participi a la destapada, Oller donarà una quantitat econòmica concreta que anirà íntegrament en benefici de la causa escollida.

Pel director general de la companyia «amb aquesta acció, Oller assoleix el repte de crear una acció en què es vinculi als clients, els treballadors i la gent de les rodalies sense oblidar la responsabilitat social que caracteritza la nostra l'empresa, un acte final molt complet que esperem que sigui tot un èxit».

Finalment Joan Puig va recordar la important acció que des de l'empresa s'està portant a cap amb la sureda catalana, «actualment ens trobem que de les 80.000 hectàrees de Catalunya només se n'exploten entre 20.000 i 30.000, per la qual cosa cal trobar-hi solucions, solucions que no només ajudaran a la prevenció d'incendis, sinó que ajudaran al teixit empresarial. Aquest 2017 seguirem treballant a favor de la recuperació de la sureda catalana».