La vaga de 48 hores convocada pels sindicats d'estibadors va provocar ja el desviament de 31 vaixells des dels tres principals ports espanyols (Algesires, València i Barcelona) cap a altres punts fora d'Espanya, segons va informar Ports de l'Estat.

El seguiment de la segona jornada de vaga se situava en el 98,5%, d'acord amb la informació remesa per les autoritats portuàries.Segons Ports de l'Estat, les reprogramacions de tasques d'estiba realitzades pels operadors portuaris ha fet que el nivell d'activitat sigui baix.

En el port d'Algesires s'han registrat 19 desviaments de vaixells, set realitzats per TTIA i dotze per Maersk-APMT. A més, Maersk, la naviliera més gran del món, va informar de la pèrdua de 17.000 moviments i 1.000 contenidors d'importació, que no van poder ser descarregats del vaixell previst a l'inici de la vaga i segueixen la seva ruta cap al nord d'Europa.

A València, hi havia tretze vaixells fondejats a l'espera que acabés la vaga i set han estat desviats, d'acord amb les dades de Ports de l'Estat. A Barcelona, es van desviar cinc vaixells.

Impacte de la vaga

Davant la baixa activitat -per la reprogramació de labors d'estiba per part dels operadors- els estibadors designats per treballar en el torn de matí (sense comptar els assignats a serveis mínims) han estat 484, un 80% menys que en una jornada normal.