A Catalunya les rebaixes començaran el 2 de juliol i acabaran el 31 d'agost. A altres comunitats com Madrid, però, les rebaixes començaran el 21 de juny, i s'allargaran fins al 21 de setembre, mentre que a la Comunitat Valenciana les rebaixes s'iniciaran el 29 de juny, i duraran fins al 5 de setembre.

Tanmateix, a Girona ja han començat a veure's el cartell de «rebaixes» en petits comerços, mentre que la majoria de les grans marques esperaran a la data oficial marcada per la Generalitat.

L'avanç de les rebaixes per part d'algunes botigues ha sigut possible perquè alguns articles de la llei catalana de comerç continuen suspesos per un recurs del Govern davant el Tribunal Constitucional. Això fa que la norma vigent sigui l'espanyola, que dona llibertat a les botigues per elegir quan fan rebaixes.

Entre les marques que han anunciat que avançaran les seves ofertes d'estiu es troben les del grup Cortefiel, H&M i la seva segona marca & Other Stories, així com Mango, Springfield. Malgrat que en algun cas no es parla clarament de rebaixes, s'han avançat els descomptes, i es pot trobar molts productes a un preu més baix.

Per altra banda, Women's Secret posposarà l'arribada dels descomptes fins a l'1 de juliol tan sols a quatre comunitats autònomes, entre les quals es troba Catalunya, i Inditex farà el mateix a tot l'Estat.

Un estudi de la companyia Adecco ha assenyalat que a les comarques gironines les rebaixes crearan 2.500 treballadors durant aquest estiu.