El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va afirmar que en 2018 no va haver-hi «marge» per aplicar reduccions en l'IRPF, i ha recordat que encara queden dos anys més de legislatura i cal tenir «pastanagues» per a la negociació. «Les baixades d'impostos es fan al final de la legislatura», va apuntar Montoro.

Quant a la creació de taxes addicionals, en al·lusió a una sobre les begudes ensucrades, va apuntar que, tal com va la recaptació, no és «difícil» complir amb el dèficit i per això no ho necessiten. «La creació de taxes és pertorbadora», va afegir Montoro.

La possibilitat de crear un impost addicional per a aquestes begudes es va incloure a l'últim programa d'estabilitat remès a Brussel·les en el cas que perillés el compliment dels objectius de dèficit.

Quant a la petició de la indústria alimentària i el sector hostaler de Catalunya perquè l'executiu de Mariano Rajoy recorri davant el Tribunal Constitucional la taxa a les begudes ensucrades de Catalunya, Montoro no s'hi va mostrar gaire favorable: «no ho veig», va respondre.