Els pagesos tornen a llençar fruita espanyola a Perpinyà

Denuncien l'arribada de gènere des d'Espanya sense que es fixin els preus i sense controls de verificació

22.06.2017 | 10:30

Pagesos francesos van abocar ahir desenes de tones de préssecs, nectarines i albercocs davant d'un supermercat de la ciutat de Perpinyà per protestar contra l'aprovisionament amb productes espanyols als quals culpen d'enfonsar els preus.

L'acció va començar cap a les 5 de la matinada quan una vintena d'agricultors van llençar la càrrega davant d'una botiga de la marca Leader Price que es troba en les proximitats del mercat majorista de Saint Charles, als afores de la ciutat.

Un dels participants en la protesta va denunciar l'arribada de gènere des d'Espanya sense que s'hagi fixat un preu prèviament.

«Els camions –va explicar– surten del lloc de producció i la negociació es fa mentre circulen», la qual cosa té com a conseqüència que els importadors acumulen mercaderia, «paralitzen el mercat», proposen preus molt baixos, i això acaba per convèncer els distribuïdors francesos, que els compren, en detriment de la producció local.

Controls de verificació

En declaracions als periodistes, sindicalistes agrícoles francesos van acusar els grups de distribució d'afirmar que només comercialitzen fruita nacional, però en la pràctica venen l'espanyola, sobretot en les botigues allunyades de les àrees de cultiu, on creuen que no tindran controls de verificació. I es van queixar que «la nostra producció nacional es queda en els arbres o en les cambres frigorífiques».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema